26200, м. Мала Виска, вул. Спортивна, 6, тел. +380 (5258) 5-14-54, e-mail: mviskarada@ukr.net

Фільтрувати матеріали за датою: Вівторок, 16 червня 2020

           15 червня 2020 в надвечірню пору на центральній  площі Малої Виски пройшло народне віче, зініційоване  міським головою Юрієм Гульдасом  та  громадською організацією «Простір Ідей». Ініціатива  була  активно підтримана жителями Маловисківського та Новомиргородського районів.

          Метою акції була підтримка проекту Кіровоградської обласної державної адміністрації  адміністративно-територіального  поділу Кіровоградщини на чотири райони з районними центрами в Кропивницькому, Олександрії, Голованівську та Малій Висці. Учасники заходу висловили своє категоричне «НІ!» стосовно приєднання Маловисківщини до Новоукраїнського ройону, що передбачено проектом адміністративно-територіального устрою Кіровоградської області, розгляд якого відбувся днями у Кабінеті Міністрів України і був переданий для обговорення у комітети Верховної Ради України.

            Щоб висловити свою позицію на площі зібралося близько шести сотень учасників заходу  з Малої Виски, Смоліного, Новомиргорода  та інших населених пунктів районів, про що засвідчено у підписних листах учасників акції. Головою зборів одноголосно було обрано директора Маловисківської гімназії Валерія Онипсенка. Насамперед він надав слово Маловисківському міському голові Юрію Гульдасу, який розповів про кілька етапів планування адміністративно-територіального устрою Кіровоградщини та пояснив чому саме Мала Виска, яка до цього фігурувала у всіх планах Кіровоградської ОДА як райцентр, має стати центром Маловисківського об’єднаного району. Свою позицію в підтримку слів міського голови висловили Смолінський селищний голова Микола Мазура, депутат Кіровоградської обласної ради, головний лікар Маловисківської ЦРЛ Костянтин Чурпій, депутат Маловисківської районної ради сімох скликань Микола Стегар, приватні підприємці з Малої Виски Оксана Лисенко, Алла Семчишина, Василь Силенко, депутат Маловисківської міської ради Олена Хомич, голова ГО «Прості Ідей»,  директор Маловисківської ЗШ №4 Інна Коваленко, голова міської ветеранської організації Станіслав Пуцик, громадська активістка, волонтерка, вчитель історії Маловисківського гімназії Олена Мазур та інші. Секретар Маловисківської міської ради Леся Постолюк зачитала листи-звернення в підтримку Маловисківському району від громадських організацій ветеранів АТО та ООС Маловисківського району, а також Маловисківської громади.

           На площі, де проводився захід, було велилюдно – учасники акції тримали в руках плакати та транспаранти з написом «Маловисківському району – бути!». Думкою присутніх цікавилися журналісти обласних телеканалів.

          Учасники віче в ході голосування за  одноголосно підтримали звернення  Юрія Гульдаса, голови Маловисківської ОТГ, та депутатів Маловисківської міської ради до Президента України В.Зеленського , голови ВРУ Д.Разумкова, Прем’єр – міністра України Д.Шмигаля, голови Кіровоградської ОДА А.Балоня, народних депутатів від Кіровоградщини Юрія Кузбіта та Олександра Дануци  про сприяння  у створенні Маловисківського району в ході адміністративно – територіальної  реформи

Опубліковано в Новини

Архів Новин

« Червень 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Останні Новини